ACTUALIDAD oliBa
>
>
OLIBA Green Beer, guanya la XIX edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya

OLIBA Green Beer, guanya la XIX edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha fet públiques avui les candidatures guanyadores dels premis PITA en les seves diferents modalitats corresponents a l’any 2020.

El jurat, presidit pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, i constituït per representants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), de la Universitat de Lleida (UdL), de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), del DARP, i pel mateix Departament, ha valorat haver aconseguit un producte homogeni que mescla dos elements, aparentment indissolubles, com són l’oli i l’aigua.

UNA CERVESA VERDA AMB UN ACURAT PROCÉS D’I+D

ERM de Pallars, empresa productora d’OLIBA Green Beer, elabora una cervesa que incorpora atributs de l’oliva gràcies a l’obtenció d’un extracte amb què s’aconsegueix aportar a la cervesa l’aroma, el sabor i el color d’aquest preuat fruit.

Això ha estat possible mitjançant un procés de maceració seguint la tècnica biodinàmica i exaltant els atributs positius de les olives.

OLIBA Green Beer s’ha elaborat, seguint l’estil Bohemian Pilsner originari de la República Txeca, utilitzant malts pils d’alta qualitat i llúpols txecs com el saaz per a oferir un producte amb un 5% d’alcohol, refrescant i suau.

UNA CERVESA LLIGADA A UN TERRITORI

Tot i el seu estil txec, es tracta d’una beguda d’inspiració mediterrània creada al cor de la Vall de Barcedana, als Pirineus. D’aquí neix el concepte de ‘La beguda mediterrània dels Pirineus’, que sorgeix observant la distribució del cultiu d’oliveres de Catalunya, que va des del peu de la muntanya fins a la costa mediterrània, construint una tradició gastronòmica, paisatgística i cultural centenària.

Ivan Caelles Colomés, productor d’oli d’oliva verge extra, està duent a terme un projecte de posada en valor de la Vall de Barcedana i dels seus paisatges i oliveres autòctones. La marca ERM Oli d’Oliva de Muntanya, sota la qual produeix uns olis d’oliva excepcionals la cervesa, ha suposat un autèntic revulsiu en un territori de tradició agrícola molt despoblat.

Aquest enginyer agrònom inquiet i innovador, està sorprenent el món amb OLIBA Green Beer, aquest nou producte que uneix dues de les seves passions –les olives i la cervesa– i que dóna continuïtat a la iniciativa endegada amb l’oli.

UNA CERVESA COMPROMESA

I, com no podia ser d’altra manera, OLIBA Green Beer segueix la línia de tots els projectes d’Ivan Caelles i els seus valors socials, per això estem compromesos amb entitats com la FUNDACIÓ PRIVADA ILERSIS, que afavoreix la integració de persones amb discapacitat intel·lectual a Lleida, i amb l’ONCE, que promou la inclusió de persones cegues i amb discapacitat a tot l’estat espanyol.

Així, els nois i noies de la FUNDACIÓ PRIVADA ILERSIS s’han encarregat de la manipulació del packaging de les nostres cerveses i de posar-hi l’etiqueta en braille que hem treballat conjuntament amb l’ONCE i que permet a les persones amb discapacitat visual de poder llegir el producte que tenen a les seves mans.

UNA CERVESA PREMIADA AMB DOS IMPORTANTS GUARDONS

OLIBA Green Beer, que es va presentar el passat 10 de maig i compta amb pocs mesos “de vida”, ha obtingut aquest PITA 2020, un alt reconeixement de la Generalitat de Catalunya que se suma al Premi a la Innovació 2020 atorgat per ESAO, l’Escola Superior d’Oli d’Oliva, amb seu a València.

Compartir en

Deja una respuesta