ACTUALIDAD oliBa
>
>
OliBa Green Beer, la cervesa d’obertura de la temporada de pesca del salmó salvatge a Alaska des de la residència de l’ambaixada dels EUA a Madrid

OliBa Green Beer, la cervesa d’obertura de la temporada de pesca del salmó salvatge a Alaska des de la residència de l’ambaixada dels EUA a Madrid

Aquest any, Oliba Green Beer, la primera cervesa verda amb oliva del món va ser l’escollida per al menú del còctel d’inici de la temporada de pesca del salmó salvatge, que se celebra cada any a la residència de l’ambaixada dels Estats Units. L’esdeveniment, organitzat per Alaska Seafood España, va tenir lloc dimarts passat amb la temàtica “Soc salvatge, soc d’Alaska”. Hi van anar un centenar de convidats, entre ells, cuiners, premsa gastronòmica i professionals del món de la gastronomia, que van acompanyar els plats del menú amb la primera cervesa verda del món.

L’ambaixadora dels EUA, Julissa Reynoso, i David McClellan, representant regional de l’Alaska Seafood Marketing Institute, van ser els amfitrions d’aquest esdeveniment, una celebració que coincideix amb l’inici de la temporada de pesca salvatge i responsable d’Alaska. L’ambaixadora Reynoso va obrir l’esdeveniment amb un discurs que realçava el model de gestió de pesca responsable d’Alaska, que ha aconseguit oferir al mercat peix salvatge de forma totalment sostenible.

Naumi Uemura, del restaurant Uemura, i l’equip de Josper, han estat els encarregats del menú, que ha tingut com a protagonista una gran varietat de peix salvatge d’Alaska, com ara el salmó salvatge vermell d’Alaska (Sockeye), el salmó salvatge platejat d’Alaska (Coho), el salmó salvatge reial d’Alaska (King), el bacallà salvatge d’Alaska, el bacallà negre salvatge d’Alaska (Gindara) i els ous de salmó salvatge d’Alaska (Ikura). S’ha comptat també amb la col·laboració de la marca Klimer. D’altra banda, les postres de Ricardo Vélez, de Moulin Chocolat, han posat la cirereta final a aquesta jornada de celebració i degustació dels millors productes d’Alaska.

Alaska ha estat pionera en el desenvolupament d’un sistema de gestió responsable i sostenible de pesqueries que avui dia és el més avançat, estricte i eficaç del món. Des de 1959, la seva Constitució estableix explícitament que tots els productes del mar s’utilitzaran, es desenvoluparan i es mantindran en funció del principi del rendiment sostenible.

Un cop monitorades de prop les poblacions i pescar de manera responsable, Alaska garanteix que els seus productes de mar els puguin gaudir les generacions venidores. De fet, les piscifactories estan prohibides a Alaska per protegir les espècies salvatges dels múltiples danys que causen les granges piscícoles al medi ambient.

Alaska Seafood Marketing Institute (ASMI) és l’associació interprofessional que representa la indústria pesquera d’Alaska, amb seu a Juneau, Alaska. Per a més informació sobre les activitats d’ASMI, visiteu www.alaskaseafood.es.

Compartir en

Deja una respuesta